język polski język angielski
Northcoast

MENU

Włoska firma Menu’ s.r.l. jest wiodącym producentem żywności przeznaczonej dla profesjonalistów z sektora gastronomicznego: przyprawy, sosy i kremy, grzyby, dania gotowe, półprodukty do przygotowania ciast i deserów.

Producent zawsze zaspokajał zmieniające się gusta smakowe, nie zapominając o wysokiej jakości surowców, higienie procesów produkcyjnych, bezpieczeństwie opakowań. Menu’ to gwarancja jakości na 360°: od wyboru świeżych produktów do przywiązywania szczególnej uwagi na potrzeby klientów.

Producent nie ogranicza się do skrupulatnego przestrzegania wymogów prawnych dotyczących produkcji żywności z wykorzystaniem wysoko rozwiniętej technologii, ale korzysta z dobrze wyszkolonego personelu, zaawansowanej technologii i procedur kontrolnych.

Częścią sukcesu firmy są kreatywni i utalentowani szefowie kuchni, którzy codziennie tworzą nowe przepisy z wykorzystaniem produktów Menu’. Firma zajmuje się również szkoleniem kucharzy oraz klientów. Specjaliści kulinarni biorą aktywny udział w targach, pokazach i degustacjach na całym świecie.

Menu’ ma zawsze nowe propozycje i sugestie w zakresie wciąż zmieniających się potrzeb rynku. Produkty Menu nie zawierają żadnych konserwantów a swą świeżość zawdzięczają pakowaniu aseptycznemu.

Zielony pieprz liofilizowany – w odróżnieniu od pieprzu w solance, jest bardzo delikatny i kruchy. Wykorzystuje
PIEPRZ ZIELONY
Czerwona cykoria z włoskiego miasteczka Chioggia niedaleko Wenecji, krojona w paseczki, charakteryzuje się delikatnym, pełnym smakiem
SOS Z CZERWONEJ CYKORII
Finger Food   Idealne do aperitifu, doskonała propozycja do bufetu na bankietach, jako entree do restauracji czy do
SPANITO - KRUCHE PSZENNE SPODY DO FASZEROWANIA NA BAZIE CHLEBA
Świetny substytut świeżej trufli, do wykorzystania przez cały rok. Gotowa do użycia. W opakowaniu całe plastry czarnej trufli,
TRUFLA LETNIA W PLASTRACH W OLEJU SŁONCZNIKOWYM
Charakteryzuje się dominującym aromatem. Wśród składników oliwa z oliwek. Krem to idealne zestawienie świetnej konsystencji,
KREM Z ROZMARYNU
Mieszanka 6 grzybów. Produkt idealny do wszystkich przepisów z wykorzystaniem mieszanki grzybów, np. na pizzę, do
FK2 MIESZANKA GRZYBÓW W OLEJU SŁONECZNIKOWYM W PRZYPRAWACH
Bardzo smaczne i aromatyczne. Krótka obróbka termiczna pozwoliła utrzymać  delikatny smak grzybów. Produkt
FP2 PIECZARKI W ZALEWIE SOLANKOWEJ
Koncentrat  gotowy do użycia,  kremowa konsystencji. Podstawa do wytwarzania wielu sosów do mięsa i makaronów.
KONCENTRAT TRUFLOWY
Krem z trufli - z wyraźnie zaznaczonym smakiem czarnej trufli i o charakterystycznym ciemnym kolorze.  Zrobiony na bazie masy
KREM Z TRUFLI
Karczochy - Jadalną częścią karczocha są mięsiste końce łuskowatych okryw kwiatostanu oraz jego dno. Można je gotować, smażyć,
KARCZOCHY W OLEJU
Kremowy sos z szałwii został przygotowany ze świeżych liści szałwii uprawianych na otwartym polu,dzięki temu produkt posiada
CREMA DI SALVIA  – KREM Z SZAŁWII
Przyprawa włoska - łatwa w użyciu, nadaje się tylko do gorących potraw .Przygotowany w proszku smak szafranu gotowy, aby dodać
 KONCENTRAT W PROSZKU O SMAKU SZAFRANU
Pesto alla Genovese jest tradycyjnym sosem z północno – zachodniej części Włoch, regionu Liguria. Sos ze świeżej bazylii
PESTO ALLA GENOVESE
Marki