język polski język angielski
Northcoast

MENU

Włoska firma Menu’ s.r.l. jest wiodącym producentem żywności przeznaczonej dla profesjonalistów z sektora gastronomicznego: przyprawy, sosy i kremy, grzyby, dania gotowe, półprodukty do przygotowania ciast i deserów.

Producent zawsze zaspokajał zmieniające się gusta smakowe, nie zapominając o wysokiej jakości surowców, higienie procesów produkcyjnych, bezpieczeństwie opakowań. Menu’ to gwarancja jakości na 360°: od wyboru świeżych produktów do przywiązywania szczególnej uwagi na potrzeby klientów.

Producent nie ogranicza się do skrupulatnego przestrzegania wymogów prawnych dotyczących produkcji żywności z wykorzystaniem wysoko rozwiniętej technologii, ale korzysta z dobrze wyszkolonego personelu, zaawansowanej technologii i procedur kontrolnych.

Częścią sukcesu firmy są kreatywni i utalentowani szefowie kuchni, którzy codziennie tworzą nowe przepisy z wykorzystaniem produktów Menu’. Firma zajmuje się również szkoleniem kucharzy oraz klientów. Specjaliści kulinarni biorą aktywny udział w targach, pokazach i degustacjach na całym świecie.

Menu’ ma zawsze nowe propozycje i sugestie w zakresie wciąż zmieniających się potrzeb rynku. Produkty Menu nie zawierają żadnych konserwantów a swą świeżość zawdzięczają pakowaniu aseptycznemu.

Charakteryzuje się dominującym aromatem. Wśród składników oliwa z oliwek. Krem to idealne zestawienie świetnej
KREM Z ROZMARYNU
Krem z trufli - z wyraźnie zaznaczonym smakiem czarnej trufli i o charakterystycznym ciemnym kolorze.  Zrobiony na bazie
KREM Z TRUFLI
Kremowy sos z szałwii został przygotowany ze świeżych liści szałwii uprawianych na otwartym polu,dzięki temu produkt posiada
KREM Z SZAŁWII
Krem serowy – mix serowy składający się z pięciu serów: parmigiano reggiano (parmezan), emmenthaler, taleggio, fontina
KREM Z SEREM
Czerwona cykoria z włoskiego miasteczka Chioggia niedaleko Wenecji, krojona w paseczki, charakteryzuje się delikatnym, pełnym smakiem
SOS Z CZERWONEJ CYKORII
Mielone pistacje w kremie z oliwy z oliwek i odrobiną soli. Prawdziwe sycylijskie pesto o ciepłym smaku,
SOS PESTO Z ORZESZKAMI PISTACJOWYMI
Pesto alla Genovese jest tradycyjnym sosem z północno – zachodniej części Włoch, regionu Liguria. Sos ze świeżej bazylii
PESTO ALLA GENOVESE 720g
Pesto alla Genovese jest tradycyjnym sosem z północno – zachodniej części Włoch, regionu Liguria. Sos ze świeżej bazylii
PESTO ALLA GENOVESE 360g
Krem z trufli - z wyraźnie zaznaczonym smakiem czarnej trufli i o charakterystycznym ciemnym kolorze.  Zrobiony na bazie
SOS TRUFLOWY
Głównymi składnikami sosu są ostre papryczki i warzywa. To jeden z tradycyjnych sosów kuchni kalabryjskiej (południe
Pikantny sos z papryczek i warzyw Salsa di fuoco
Dzięki obecności musztardy charakteryzuje się przyjemnie ostrym smakiem. Świetnie smakuje jako dodatek do gotowanego mięsa i drobiu.
Sos z zielonych pomidorów
Ten kwaśno-słodki sos świetnie smakuje zarówno do dojrzewających serów (grana, montasio, pecorino) jak i do gotowanego
Peperonissima -  Sos z papryką
Doskonały jako sos do ryb, do gotowanego bądź grillowanego mięsa, do drobiu. Do dojrzewających i świeżych serów.
Sos z czerwonej cebuli w occie balsamicznym z Modeny
Dzięki wykorzystaniu octu jabłkowego posiada bardzo delikatny smak. Polecany jako dodatek do gotowanego mięsa i drobiu. Świetnie smakuje
Salsafichi - Słodko-kwaśny sos z figami
Sos otrzymany z miąższu pomarańczy i krojonej cebuli, lekko pikantny, posiada szczególny kwaśno-słodki posmak. Polecany jako
Salsarancia - Sos z cebulą i miąższem pomarańczy
Marki