ryż carnaroli wstępnie podgotowany Riso carnaroli precotto
Risotto gotowe w 5 minut?
Z ryżem z linii Pastasì® Soluzioni Express to możliwe!
Dzięki zamrażaniu wstępnie podgotowanego ryżu metodą IQF każde pojedyncze ziarenko jest oddzielone od innego, co pozwala na łatwe dozowanie potrzebnej ilości. Wstępne podgotowywanie ryżu w wodzie i na parze sprawia, że ziarenka pozostają jednolite, bez plam, zgrubień i pęknięć. Proces przyrządzania dań skraca się nawet do 2 minut. W czasie obróbki ryż zachowuje wszystkie swoje zalety tj. optymalną twardość i właściwą mączystość.
Sposoby przygotowania ryżu z linii Pastasi®
Gotowanie
Zamrożony ryż wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować według wskazań na opakowaniu (ok. 4 minuty). Następnie odcedzić i doprawić do smaku.
Na patelni
Mrożony ryż umieścić na patelni razem z mrożonym sosem Sugosi®. Na jedną porcję zaleca się 200g ryżu, 160g sosu Sugosi®. Dodać 30 ml wody. Całość podgrzewać na średnim ogniu przez 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać masło lub olwię z oliwek, a całość posypać startym Parmigiano Reggiano.
W kuchence mikrofalowej (750W)
Na talerz wyłożyć zamrożony ryż. Na jedną porcję zaleca się 200g ryżu, dodać 15g wody. Podgrzewać w kuchence mikrofalowej pod przykryciem przez 3-4 minuty.
W piekarniku parowym (100°C)
Mrożony ryż umieścić na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku i gotować na parze przez 2 minuty.
Opakowanie: | 1 kg |