język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

MOLINO SPADONI

Molino Spadoni to największy producent mąki i mieszanek na rynku włoskim. Siedziba firmy zlokalizowana jest w Coccolia blisko Rawenna w północnych Włoszech, tam znajduje się główna fabryka z młynem i magazynem. Warto wspomnieć, że korzenie młyna sięgają do 1445 roku. Na czele firmy stoi rodzina Spadoni, obecnie trzecie pokolenie, która w trosce o doskonałą jakość swoich produktów, mocno inwestuje w technologię, edukację i rozwój, bezpieczeństwo. Firma jest certyfikowana UNI EN 9001:2008.

Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do
PZ4 Farina di Grano Tenero 25kg
Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do
PZ4 farina di grano tenero 5KG
PZ3 Mąka pszenna do klasycznej pizzy 25 kg - Mąka o wszechstronnym użyciu, średni czas wzrostu (8-10 godzin).
Daje ciasto
PZ3 FARINA DI GRANO TENERO 25kg
PZ3 Mąka pszenna do klasycznej pizzy. Mąka o wszechstronnym użyciu, średni czas wzrostu (8-10 godzin).
Daje ciasto o lekkiej
PZ3 farina di grano tenero 5KG
MĄKA DO PIZZY Z MIĘKKIEGO ZIARNA
Ciasto szybko rosnące 4-6 godzin.
Charakteryzuje się bardzo dobrą wydajnością i nadaje
PZ2 FARINA DI GRANO TENERO
Mieszanka na bazie zbóż, wzbogacona nasionami sezamu i słonecznika. Pozwala uzyskać rustykalną i chrupiącą pizzę.
Mąka do pizzy 7 zbóż
Staccapizza - profesjonalna mieszanka w proszku, do ciasta na pizzę zapobiegająca przywieraniu do blatu.
Dzięki zastosowaniu
STACCAPIZZA
MĄKA DO PRZYGOTOWANIA TRADYCYJNEGO MAKARONU
PASTA FRESCA FARINA
CF68 Mąka pszenna 5 kg – semolina z najlepszych ziaren durum. Przeznaczona do wyrobu makaronów suchych i jajecznych.
SEMOLINA DI GRANO DURO
Praktyczny produkt, łatwy i szybki w przygotowaniu.
Wykonany ze świeżego zakwasu i starannie dobranych
MROŻONE CIASTO NA PIZZĘ
Błyskawiczne drożdże piwne w mikrogranulkach - nie wymagają użycia wody, formuła przyspieszonego wzrostu ciasta
LEVITO DOLCCE DI BIRRA
Marki
Facebook Instagram