język polski język angielski
Northcoast

Fontanafredda

Szczep: Barbera Winifikacja: po trwającej tydzień maceracji na skórkach następuje faza fermentacji malolaktycznej. Dojrzewanie: 5
Briccotondo DOC
Szczep: Nebbiolo Winifikacja: 7 dni w kontrolowanej temperaturze 28C. Dojrzewanie: 8 miesięcy w beczkach dębowych + dodatkowe
EBBIO Langhe Nebbiolo DOC
Szczep: Barbera Winifikacja: ok. 10 dni w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze ok 30-32 C Dojrzewanie: rok
Papagena DOC Superiore
Szczep: Nebbiolo Winifikacja: 15 dni w kontrolowanej temperaturze ok 30C z częstym przepompowywaniem w celu maksymalnej
Serralunga d’Alba DOCG
Aktualności
Włoskie przysmaki na 13. Festiwalu Filmu i Sztuki Dwa Brzegi
Włoskie przysmaki na 13. Festiwalu Filmu i Sztuki Dwa Brzegi
W dniach 27 lipca - 4 sierpnia 2019 w Kazimierzu Dolnym odbył się 13. Festiwal Filmu i Sztuki Dwa Brzegi, podczas którego goście mogli obejrzeć filmy z całego świata.
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Fettuccine ze świeżymi pomidorami
Fettuccine ze świeżymi pomidorami
13.08.2019 20 minut 4 osoby
Składniki: 500 g świeżych pomidorów 1 duża garść liści świeżej bazylii 75 ml oliwy extra virgin 120 g twardego sera feta opakowanie...
Przygotowanie: Pomidory pokroić na większe kawałki, wyjąć gniazda nasienne. Pomidory przełożyć do szklanego naczynia, dodać połowę listków...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki