język polski język angielski
Northcoast

DI VITTORIO

Oryginalna szynka Parmeńska z Chronioną Nazwą Pochodzenia. Najbardziej znany i ceniony na świecie włoski produkt wędliniarski.
PROSCIUTTO DI PARMA CHNP. SZYNKA PARMEŃSKA PLASTRY
Dwupak deseru Tiramisu. Klasyk włoskiej tradycji cukierniczej, krem na bazie mascarpone, posypany kakao, ułożony na delikatnych biszkoptach
DESER TIRAMISU
Dwupak deseru PROFITEROLES: kulki ciasta francuskiego wypełnione kremem waniliowym w polewie czekoladowej.
Warunki przechowywania
DESER PROFITEROLES
Dwupak deseru Panna Cotta: na bazie słodkiej śmietanki z polewą karmelową.
Warunki przechowywania produktu: max.+8˚C
DESER PANNA COTTA Z KARMELEM
Dwupak Tartufo: deser w formie trufli (tartufo-wł. Trufla). Kula kakaowa wypełniona „zabaglione”- krem na bazie
DESER TARTUFO
Dwupak deseru Capuccio: masa na bazie Mascarpone i kawy z posypką czekoladową.
Warunki przechowywania produktu: max.+8˚C
DESER CAPPUCCIO
Oryginalna szynka włoska wieprzowa dojrzewająca z surowca pochodzenia europejskiego- z surowego udźca wieprzowego.
Produkt
PROSCIUTTO MEC CRUDO. SZYNKA DOJRZEWAJĄCA PLASTRY
Oryginalne włoskie, tradycyjne salami z centralnych Włoch-z okolic Mediolanu, z charakterystycznym drobnym stopniem zmielenia. Produkt
SALAMI MILANO PLASTRY
Tradycyjne włoskie salami z okolic Neapolu - z południowej części Włoch. Powstaje z mięsa i słoniny wieprzowej - mięso
SALAMI NAPOLI PLASTRY
Oryginalna włoska mortadella wieprzowa. Wędlina gotowana, bardzo delikatna w smaku. Produkt ma widoczne kawałki słoniny i przypraw,
MORTADELLA PLASTRY
Tradycyjne włoskie salami dojrzewające z okolic Rzymu o średnim stopniu zmielenia i charakterystycznej spłaszczonej formie.
SPIANATA ROMANA DOLCE PLASTRY
Zestaw oryginalnych włoskich wędlin dojrzewających plastrowanych: szynka włoska, Coppa (chudy karczek wieprzowy) i Salami Milano. Gotowy
ANTIPASTO ITALIANO (PROSCIUTTO DI PARMA, COPPA, MILANO) PLASTRY
Tradycyjny produkt wyrabiany metodami rzemieślniczymi. Mięso wieprzowe poddaje się drobnemu mieleniu, dodaje się słoninę i ostrą
salame spianata piccante
Oryginalna włoska wędlina dojrzewająca. Chudy karczek wieprzowy, wędlina typowa dla regionu Parmy. Dojrzewa minimum 2 miesiące.
PANCETTA ROLOWANA
DROBNO ROZDROBNIONA WIEPRZOWINA I SŁONINA KROJONA W KOSTKĘ, Z DODATKIEM ZIARENEK PIEPRZU I POŁÓWEK PISTACJI. PRODUKT
MORTADELLA
DOJRZEWAJĄCY UDZIEC WIEPRZOWY BEZ KOŚCI.  DOJRZ. 12-18 M-CY. BEZ KOŚCI Oryginalna szynka San Daniele bez kości Chroniona Nazwa
PROSCIUTTO DI SAN DANIELE CHNP.
 UDZIEC WIEPRZOWY, DOJRZEWAJĄCY, PODWĘDZANY Z PRZYPRAWAM Oryginalny włoski udziec wieprzowy z przyprawami. Produkt lekko
SPECK
DROBNO ROZDROBNIONA WIEPRZOWINA I SŁONINA KROJONA W KOSTKĘ, Z DODATKIEM ZIARENEK PIEPRZU I POŁÓWEK PISTACJI. PRODUKT
MORTADELLA ok. 800g
Oryginalna włoska wędlina dojrzewająca. Chudy karczek wieprzowy, wędlina typowa dla regionu Parmy. Dojrzewa minimum 2 miesiące.
COPPA WĘDLINA DOJRZEWAJĄCA
Suszona dojrzewająca polędwica wołowa, wytwarzana w dolinie Valtellina (północne Włochy). Wśród innych włoskich
BRESAOLA SOLONA
Aktualności
Nuova Castelli częścią Grupy Lactalis
Nuova Castelli częścią Grupy Lactalis
Zmiany kapitałowe w Grupie Nuova Castelli
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
RISOTTO ZE SZPARAGAMI I PESTO
RISOTTO ZE SZPARAGAMI I PESTO
04.06.2019 30 minut 4 osoby
Składniki: SKŁADNIKI: ryż Arborio Riso Gallo - ok. 250 g szalotka - 1 szt oliwa Salvadori - ok. 3 łyżki wino białe, wytrawne  - 1/3...
Przygotowanie:   PRZYGOTOWANIE: Na patelnię wlej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną szalotkę - musi być zupełnie miękka, ale...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki