język polski język angielski
Northcoast

North Coast partnerem Sportowej Kuchni

W dniach 23 i 24 marca w studiu kulinarnym Go cook w Warszawie, odbędą się warsztaty żywieniowe przy współpracy z BodyKinetic.

O tym, że żywienie jest niezwykle istotne w sporcie, nie trzeba nikogo przekonywać. To oczywiste. Wielu zawodników uprawiających sporty wytrzymałościowe, szczególnie te wielogodzinne przekonało się, jak wielką cenę trzeba nie raz zapłacić za błędy i "eksperymenty" żywieniowe.
Co zrobić, żeby Twój żołądek nie zastrajkował na zawodach? Jak jeść przed treningiem aby Twój potencjał energetyczny był na mistrzowskim poziomie? To, a właściwie dużo więcej usłyszysz, spróbujesz, poznasz i sam wykonasz na unikalnych warsztatach ze Sportowej Kuchni.

Warsztaty poprowadzi Maciej Dombrowski - zwycięzca i aktualny rekordzista Biegu Rzeźnika. Zawodowy szef kuchni, aktualnie jeden z czołowych biegaczy ultra w Polsce.

Warsztaty "Sportowa Kuchnia" to kilka godzin praktycznych zajęć przygotowywania dań z zawodniczego menu z wykorzystaniem produktów z oferty North Coast m.in.: ser Parmigiano Reggiano bogatego w białko, ryż, makaron, pomidory i inne warzywa.  

W programie uczestnicy znajdą propozycje dań przed treningowych, które nie obciążają żołądka, a także kilka prostych przepisów na po treningowe napoje regeneracyjne.

Warsztaty Sportowa Kuchnia to wspólne gotowanie na 12 indywidualnych stanowiskach w nowocześnie wyposażonym studio pod okiem profesjonalisty.

Więcej informacji pod adresem:

https://www.maratonczyk.pl/content/view/12671/1/

https://www.facebook.com/events/1838786576226322/?event_time_id=1838786582892988

Marki