język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

„Nie tylko risotto – przepisy z najlepszych restauracji na świecie”

„Nie tylko risotto – przepisy z najlepszych restauracji na świecie” to tytuł 11. edycji Gallo Guide, którego pomysłodawcą jest Riso Gallo – producent i ambasador propagowania ryżu i risotto na całym świecie.

Gallo Guide to w rzeczywistości opowieść wiodąca przez najważniejsze regiony Włoch, prowadząc poprzez „ryżową drogę”, która zaczyna się na północy od Lomelliny, gdzie znajduje się historyczna siedziba firmy – przecinając następnie cały kraj, region po regionie oraz odwiedzając wszystkie kontynenty, przedstawiając przepisy na bazie ryżu autorstwa wielkich międzynarodowych szefów kuchni.

W tym roku z po raz pierwszy w historii przewodnik Gallo przedstawia smaczne przepisy, które wykraczają poza risotto, obejmując różne i nieoczywiste  kreacje na bazie ryżu.

Gallo Guide składa się z 118 niepublikowanych przepisów, w których ryż jest niekwestionowanym bohaterem. W przewodniku znalazło się  69 włoskich i 49 zagranicznych przepisów wykreowanych przez najlepszych szefów kuchni z całego świata, przyrządzanych z najwyższej jakości składników.

Wśród przepisów znalazł się również przepis polskiego autorstwa, przygotowany przez szefa kuchni z krakowskiej restauracji Fiorentina – Pana Roberta Koczwara.

Szef kuchni z Fiorentiny zaproponował Risotto z kaszanką, jajkiem oraz plastrem jadalnego złota. 

 

 

Marki
Facebook Instagram