FOOD PAIRING: WINO, WĘDLINY I SER
1 marca w Akademii Kulinarnej Whirlpool odbył się kolejny warsztat dedykowany włoskim serom i wędlinom w połączeniu z wyśmienitymi włoskimi winami.
Warsztaty poprowadził Marco Ghia - specjalista od ciekawych eksperymentów kulinarnych.
Tym razem zamiast na przepisach i technikach gotowania uczestnicy skupili się na samym smaku. A dokładnie na tym, jak połączyć różne smaki – wędlin, serów – aby tworzyły idealną kompozycję z winem, czyli food pairing
W trakcie warsztatów uczestnicy mieli okazję skosztować 6 rodzajów włoskiego wina: 3 białych i 3 czerwonych, 8 rodzajów włoskich serów i wędlin.
Wszystkie produkty dostępne są w stałej ofercie North Coast.
Już teraz zapraszamy na kolejne warsztaty z łączenia wędlin i sera z winem, które odbędą się w: czerwcu.
Więcej informacji na stronie: http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty/